Dadipark werd in 1950 geopend onder invloed van de lokale pastoor Gaston Deweer. Het dorpje was op dat moment reeds een toeristische bestemming; veel mensen kwamen er op bedevaart.
Het park evolueerde van een speelplein voor de kinderen van de bezoekers van de basiliek tot een zelfstandig pretpark.
Het was niet gericht op grote moderne attracties, maar was eerder een laagdrempelig en betaalbaar park voor kleine kinderen. Uithangbord was een 800 meter lange hangbrug aan de randen van het domein, de langste van Europa.

In 2000 gebeurde er een ongeluk in het park. Een jongen raakte zijn arm kwijt tijdens een rit in de attractie Nautic Jet. Dit ongeluk was het laatste in een reeks incidenten, maar ook het zwaarste ongeluk in de geschiedenis van het park. Na het ongeval begonnen mensen meer te klagen over de veiligheid in het park en het aantal bezoekers liep terug. In 2002 werd aangekondigd dat het park voor een jaar gesloten zou worden voor renovatie, maar het park is sindsdien niet meer geopend.

In het verlaten park staan nog steeds de attracties, weliswaar overwoekerd. Al enkele jaren wordt geprobeerd het attractiepark nieuw leven in te blazen.

Bezocht in maart 2010.


     
 
 
     

Klik hier voor de fotoserie van Wigo
Pretpark Dadipark