Homburg Conserven

De firma Jonges-Homburg uit Haarlem, kwam op 7 november 1949 naar Cuijk.
Er werd een fusie aangegaan met de firma de Wijze en Brinke.
De naam werd verandert in firma N.V. Jonges-Homburg- De Wijze, en men begon met 60 personeelsleden.
Het bedrijf groeide heel snel en in 1951 werd al het nieuwe fabriekscomplex feestelijk geopend de oppervlakte was van 3000 m2 vergroot naar 7000 m2.
Onder de bezielende leiding van S. Homburg bleef het bedrijf groeien.
In 1970 liep het personeelsbestand op tot 1000 werknemers, waarvan 264 Spanjaarden en 120 Joegoslaven.
De zaken gingen zeer goed en de ene na de andere slachterij werd overgenomen, o.a. in Wijhe, Goor, Olst en wilp. De slacht productie in Cuijk liep op tot 20.000 varkens per week.
Het bedrijf blijft doorproduceren tot 1992, het jaar waarin uitstel van betaling aangevraagd wordt. De verswaren divisie draait al jaren verlies. Het concern Boekos komt Homburg nog te hulp maar in 2003 is het bedrijf genoodzaakt de deuren alsnog te sluiten.

Klik hier voor de fotogalerij van Jos